Axel

Axel (Zeeuws: Aksel) is een stad in Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijk deel van de Nederlandse provincie Zeeland. Axel maakt deel uit van de gemeente Terneuzen.De stad Axel maakt, samen met onder andere Terneuzen en Zaamslag (maar niet de ten zuiden van Axel liggende dorpen), deel uit van het overwegend calvinistische Land van Axel.

Kenmerkend is de traditionele Axelse klederdracht, inmiddels alleen nog door folkloregroepen gedragen, met opstaande doek, kanten trekmuts, en spiraalvormige gouden krullen met strik. Axel is een van de weinige steden in Nederland die een duidelijk te herkennen klederdracht heeft. Ook hierbij, net als bij het dialect, vallen gebieden rond Axel, waar o.a. Zaamslag, Terneuzen en Hoek liggen, onder de invloeden van Axel.

Momenteel hebben wij geen woningen in ons aanbod voor deze plaats. Wellicht vindt u een woning die u bevalt op ons aanbod woningen, aanbod nieuwbouw of bij onze bedrijfspanden.

Heeft u een vraag of opmerking of wilt u meer weten over hoe wij u ten dienst kunnen zijn? Laat het ons weten en we helpen u graag verder.